Natuurcamping Olde Kottink, verslingerd aan de Dinkel

Beuningen

Natuurcamping Olde Kottink ligt ongeveer 1 kilometer van het dorpje Beuningen. Beuningen heeft een hechte gemeenschap waar het dorpscafé een belangrijke rol speelt, een plaats waar ook gasten warm worden ontvangen. In de omgeving van Beuningen staan veel authentieke Twentse boerderijen, het is dan ook deze omgeving waar Herman Finkers zijn geprezen Twents gesproken soapserie 'Van Jonge Leu en Oale Groond' is opgenomen. Bovendien woont Herman zelf ook in Beuningen.

Denekamp

Denekamp, een eeuwenoud grensdorp, ligt zo'n 3 kilometer vanaf Olde Kottink. Ook hier staat gemoedelijkheid en dorpsgevoel voorop, iets wat tijdens carnaval tot een jaarlijkse climax wordt gebracht. Het dorp is gebouwd rond een van de oudste katholieke kerken van Twente, de in het oog springende Sint-Nicolaaskerk. Denekamp heeft de meest nabijgelegen winkels en supermarkten vanaf Olde Kottink.

Nordhorn

Een paar kilometer voorbij Denekamp komt u in Nordhorn. Nordhorn ligt in Duitsland en biedt een stadscentrum met een ruim aanbod van winkels.

Bad Bentheim

Bij een uitstapje naar Duitsland mag Bad Bentheim niet ontbreken. Deze plaats wordt gekenmerkt door een middeleeuwse burcht die boven de stad uit torent. Ook is de plaats geliefd bij liefhebbers van van wellness, hier vindt men namelijk natuurlijke zoutwater- en zwavelbronnen. Dus eerst de burcht beklimmen en dan je heerlijk in de watten laten leggen in de wellness? Gewoon doen!

Het Lutterzand

Een trekpleister in de buurt is Het Lutterzand, op zo'n 3 kilometer van de camping. Hier komen in het weekend veel Twentenaren genieten prachtige natuur met als hoogtepunt, De Dinkel. In dit gebied is goed te zien hoe de rivier zijn weg vindt door het landschap. Scherpe bochten, steile oevers en hier een daar een vertakking. De steile oevers van De Dinkel biedt een perfecte broedmogelijkheid voor de prachtige ijsvogel. Om dit unieke broedgebied te beschermen is het niet toegestaan om (kano) te varen op De Dinkel van maart tot september. Na een stevige wandeling biedt het gebied meerdere mogelijkheden om nog na te genieten met een hapje en drankje.